Драмата в Рожен! Ключова промяна с пилона

Какво е последното съобщение

Драмата в Рожен! Ключова промяна с пилона | StandartNews.com

Нов епизод с драмата с пилона в Рожен.

ВИЖ ОЩЕ: Нова драма с пилона на Рожен

Вторият тест на 111-метровия пилон в Рожен излезе успешен. Това показа във видео на живо инициаторът за издигането му Симеон Караколев. Днес българското знаме с размери 40 на 25 метра беше издигнато до върха на съоръжението.

Възможността за използването му беше силно разколебана преди два дни, когато беше направен първия опит за издигана на националния флаг. Той обаче беше неуспешен и знамето падна.

За успокоение на привържениците на издигането на пилона, вторият тест излезе успешен. Официалната церемония за откриването на най-високия пилон у нас е насрочена на 13 юли.

Проблемът с качването на знамето до най-високата точка натовари много Караколев, след като много хора обявиха пилона за знак за национален комплекс и фалшиво патриотарство.

“Не е важно колко малки умове са се опитвали да ме убедят, че мечтата ми е твърде голяма, важно е само, че не са успели. И аз, и хората до мен нямаше да стигнем до тук ако спирахме да хвърляме камъни по всички, които ни лаят. Вярвайте в себе си, в мечтите си, имайте цели и обичайте България. Не е загубен нито един ден, в който сте направили нещо! Загубен е онзи, в който не правите НИЩО! “, написа в отговор на критиките Симеон Караколев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай