ДПС стартира номинациите за депутати

Мустафа Карадайъ ще е председател на изборния щаб

ДПС стартира номинациите за депутати | StandartNews.com

ДПС стартира номинациите за народни представители за листите на партията за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г. Заседанието на Централния съвет на ДПС се проведе онлайн. Сред критериите за номинации е кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма.

Основните насоки, които Централният съвет даде на структурите на Движението са всички разширени заседания на Общинските съвети на ДПС във връзка с номинациите за кандидати за народни представители да се провеждат онлайн, на открито или на закрито, при спазване на всички противоепидемични мерки.  

 

По време на заседанието председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към структурите и заяви, че времето е депесарско – политическото и историческото.

Политическото време изисква от нас да изпълним нашата програма за управление на страната, а историческото време залага тези изборите като едни от най-важните избори след 1989 г. Карадайъ бе категоричен, че Движението има важна задача - да възстанови нормалността в политиката, да възстанови демокрацията и държавността и да изгради системите да функционират.

Централния съвет избра за председател на изборния щаб председателя на партията Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай