Дончев: Скандалите са характерни за политика ни

"Премиерът не може да замести даден сертификат. Подозирам, че става дума за политически разговор", каза още той

Дончев: Скандалите са характерни за политика ни | StandartNews.com

 „Скандалите са характерно нещо за българската политика. Това, което стана в Комисията за ревизията, е предизборно мероприятие.“ Това коментира бившият вицепремиер и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев в интервю за bTV.

Според него не може да се обобщава, че разкритията в Комисията от страна на бизнесмените, представят цялостната бизнес среда у нас.

"Бизнес средата е по-добра от десетилетия, но има нужда да бъде подобрявана", отбеляза Дончев.

"За мен става дума за вражда между различни предприемачи и някой се възползва да търси политически дивиденти от това", заяви още той.

По повод разказа на собственика на "Градус" Иван Ангелов за познанството му с бившия вече премиер Бойко Борисов, Дончев каза, че не вижда проблем в това, че може българското правителство да подпомага бизнеса, особено когато се казва за експорт.

"Премиерът не може да замести даден сертификат. Подозирам, че става дума за политически разговор", каза още той.

Дончев посочи, че също получава сигнали за действия на някоя държавна служба. Това, по думите му, не означава, че има "извиване на ръце".

"2/3 от сигналите са от граждани. Вие сте се фиксирали, че става дума само за бизнесмени", настоя той пред водещите на бТВ, които се интересуваха до каква степен Дончев подпомага бизнесмени.

Томислав Дончев бе попитан кой е най-скъпият подарък, който е подарявал на Борисов. По думите му не става въпрос за скъпи, колкото за символични, мъжки подаръци.

"Един път му подарих модел на F-16, беше приключила таман процедурата", посочи Дончев.

Относно новата политическа ситуация у нас, той каза, че е важно вниманието да се насочи към организацията на изборите, управлението на кризата с коронавируса и др.

"Финансовото състояние на държавата е добро", увери бившият вицепремиер.

В състава на новия служебен кабинет Дончев вижда превес на хора от БСП и от администрацията на президента. Има и експерти, които познава, каза още той.

"Мандатът свърши. Като говорим за изчегъртването, аз обичам и уважавам всички граждани, независимо от коя партия са. Аз не искам да го изчегъртвам. Аз мога да водя политически спорове. Не понасям подобен език. Не е справедливо по отношение на всички 840 000 граждани, които са ни подкрепили", категоричен беше Дончев.

Той смята, че в ГЕРБ има нужда от обогатяване на посланията.

"Категорично ни трябва инструментариум, за да достигнем до младите хора. Ще работя да съхраним позицията на първа политическа сила и не пленявайки сетивата с лесни, но невъзможни послания", обобщи Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай