Дончев затапи Радев по Гьоте

Цитати от Гьоте хвърлиха в полемика вицепремиера и президента

Дончев затапи Радев по Гьоте | StandartNews.com

"Както е казал Гьоте - колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили, са го и разбрали. Ако има ограничения тук, те не са парични. Единствените ограничения са породени от липсата на някои артикули на международния пазар.

Аз съм горд с българския бизнес, че вместо да чакаме само на доставки, вече сме в състояние и да произвеждаме. Щом други държави чакат на нашата помощ, това е достатъчно показателно". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг в Министерския съвет във вторник.

"Доколкото си спомням от скромния си опит във въоръжените сили, армейските команди "Кръгом" и "Ходом марш" се подаваха от висшите към по-нисшите чинове с цел да извършват прости механични движения, без да осъзнават смисъла им. Не мисля, че в тази ситуация подобен режим е приложим.

Eдинственият персонален призив, който ще си позволя по отношение на господин президента, е да следва собствената си препоръка: нека всички да се смирим и да си гледаме работата, защото обществото ни има нужда точно от това.

Така Дончев коментира изказването на държавния глава по повод призива на депутатите да дари заплатата си. Преди часове Радев им отговори с думите: "Дарението за мен е личен акт, но ако много държат да се равняват по президента – кръгом и бегом обратно към месец март. Да съберат заплатите си и за месец март“.

„По-добре да се въздържа. Гьоте го е казал най-добре: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“, заяви Радев. Ще цитирам Гьоте и ще кажа, че когато двама се карат, виновен е по-умният. Разделяй и владей е мъдро правило, но обединявай и изпълнявай е по-добро, контрира го Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай