Събота,

Димитър Гърдев: Вълните от бежанци от Афганистан още не са тръгнали

От: СТАНДАРТ -
Димитър Гърдев: Вълните от бежанци от Афганистан още не са тръгнали
A
A
A

Вълните от бежанци от Афганистан още не са тръгнали, но страната ни е в постоянен контакт с Турция и следи ситуацията. Това съобщи Димитър Гърдев /”Има такъв народ”/, председател на Комисията по външна политика в НС в интервю за Нова тв.

Според Гърдев бежанците трябва да бъдат настанявани в лагери на територията на съседните на Афганистан страни. Това е единственото, което работи”, смята той.

„Лагерите концентрират тези хора и спират тези лъчи от бежанци, които са на групи от по 20 човека и не могат да бъдат отсети, контролирани”, заяви Гърдев.

Той призна, че у нас местата в лагерите не достигат. „Ще се търсят мерки и решения, ако се стигне до голяма бежанска вълна”, заяви Гърдев. „И при предишните вълни се оказа, че единственото възможно е общоевропейското решение”, каза още Гърдев.

В момента се проверява и оградата по границата ни. „И в парламента, и в разчетите на партията се предвижда една актуализация на бюджета в това направление. Чакаме в момента данните, които трябва да ни подадат от МВР и МО”, каза Гърдев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички