Дезинфекцират играчките в детските градини

Половината родители в Бургас са готови да пуснат децата си

Дезинфекцират играчките в детските градини | StandartNews.com

Детските градини се подготвят да посрещнат малчуганите от утре. Дезинфекцират се стаите и играчките, за да са спокойни родителите за здравето им.

Повече от 55% от родителите в морския град готови да пуснат децата си, спокойни са за здравето им

Директори на забавачки в Бургас споделиха пред БТВ, че нямат търпение да посрещнат отново малките си приятели. 

Още през май помещенията са били обработени с нано препарат, чието действие е една година. Сега се дезинфекцират дори играчките на децата. 

В продължение на месец три детски градини в Бургас, близо до големите болници, останаха отворени за децата на здравните работници.

„Това е голямо облекчение. Много ни помогна“, каза Кети Петрова. Тя е медицински секретар в МБАЛ „Бургасмед“. 

Директорката на ОДЗ „Морска звезда“ Сияна Желева пък показа благодарствени писма от родители на три дечица. „Те ни благодарят за грижите, за това, че в този труден период за всички, сме помогнали и сме съпричастни с техния труд“, разказва тя.

„Пазим се колкото можем. Готови сме да работим“, добавя медицинската сестра Ваня Гущерова.

Проучване сред родителите в последния ден преди коледните празници показва, че повече от половината ще пуснат децата на градина още в понеделник.

„55-60% ще пуснат децата си, но аз съм сигурна, че ще са повече, защото непрекъснато директорите споделят, че родителите питат, интересуват се от организацията. Няма да има сборни групи“, заяви началникът на отдел „Образование“ в Община Бургас Веселина Таралова. 

„Очакваме над 60% от децата утре да възобновят посещението си на детска градина. Тече подготовка, дезинфекцират се помещенията, играчките и двора на детското заведение. От утре започваме да приемаме децата при спазване на противоепидемичните мерки“, каза пък директорката на ОДЗ „Ханс Кристиан Андерсън“ Даниела Атанасова.

„Ще се мери температурата на децата. Родителите няма да се допускат в сградата. Нямаме болни колеги“, добави тя. 

„Нямаме притеснения. Чакаме с нетърпение да отворим отново врати, за да приемем децата“, заяви началният учител в подготвителна група Мариана Димитрова. 

„Спокойни сме, защото знаем, че тук положението е контролирано. Тук са спокойни и щастливи децата“, каза Елена Чакаларова. Тя е родител на едно от децата, пише Флагман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай