DEVIN пусна първите си бутилки, направени от 100% рециклиран PET

100% рециклираната бутилка запазва натуралните качества на водата и полезните ѝ свойства

DEVIN пусна първите си бутилки, направени от 100% рециклиран PET | StandartNews.com

DEVIN, лидерът в сектора на минерална и изворна вода в България, пусна на пазара нова бутилка, изработена от 100% рециклиран PET материал от вече събрани разделно бутилки. В стекове от по 8 бройки половинлитровите бутилки с DEVIN Минерална или DEVIN Изворна вече се предлагат в големите търговски вериги. Всяка 100% рециклирана бутилка DEVIN запазва натуралните качества на водата и полезните ѝ свойства.

В DEVIN вярваме, че преминаването към кръгова икономика и устойчив бизнес може да стане само с предприемане на практически и измерими действия. Чрез рециклирането използваме ресурс, които вече е добит и така черпим по-малко от природните ресурси, защото част от тях не са възобновяеми. С бутилки като тези оползотворяваме опаковките от консумираните продукти и подпомагаме връщането им в кръговата икономика. Даваме им втори живот. С внедряването на кръгови процеси като този спомагаме и за намаляването въглеродния отпечатък на компанията. Подпомагаме също процесите по веригата на доставка, които са насочени към намаляване и предотвратяване опаковките да попадат в природата.“ - посочва Петя Манастирска, мениджър „Устойчиво развитие“ в „Девин“ ЕАД.

През 2021 г. DEVIN даде начало на инициативата „Събирай разделно“ за популяризиране на правилното събиране на отпадъци, което прави възможно тяхното рециклиране. През миналата година компанията постави основите на екообразованието в българските училища като част от инициативата „Влез в зеления кръг“. Естествено продължение на тази политика е представянето на българския пазар на бутилка, изработена от 100% рециклиран материал, т.е. направена от други бутилки. От компанията отчитат значимостта на поведението на потребителите за разделно събиране на отпадъци и тяхното оползотворяване и ги призовават да се включат в кръга на DEVIN за опазване на природата.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай