Неделя,

„Девин“ ЕАД отбелязва двоен ръст на инвестиции и дарения в подкрепа на обществото през 2022 г.

От: Стандарт -
698
„Девин“ ЕАД отбелязва двоен ръст на инвестиции и дарения в подкрепа на обществото през 2022 г.
A
A
A

„Девин“ ЕАД публикува своя четвърти Доклад за устойчиво развитие за 2022 година. Лидерът на пазара на минерална и изворна вода отчита двоен ръст на инвестиции и дарения в подкрепа обществото. През изминалата година компанията е подкрепила множество общественозначими каузи, като вложената сума възлиза на 121 870 лв.

Докладът за устойчиво развитие на „Девин“ за 2022 г. проследява напредъка на компанията по отношение на опазването на околната среда, намаляването на въглеродния отпечатък, удовлетвореността на служителите, както и на приноса на бизнеса към обществото. Документът се основава на стратегията за социална корпоративна отговорност „Извор на промяна 2025“ на европейската група Спадел, част от която е „Девин“ ЕАД.

Борислава Налбантова – изпълнителен директор на „Девин“ ЕАД, коментира:

„За „Девин“ изминалата година определено e знакова. 30-годишнината на компанията беше важен повод да заявим своята роля, принос и дългосрочен ангажимент както към опазването на околната среда, така и към обществото. През 2022 г. стартирахме важен диалог между бизнеса, институции и експерти за биоразнообразието като стратегическа цел за оцеляване и устойчиво бъдеще. Дадохме също началото на най-мащабния проект за екологично образование у нас – инициативата „Влез в зеления кръг“. В партньорство с БД „Син флаг“ в България вече се разгръща мащабна мрежа на световната програма „Екоучилища“. Не на последно място – станахме част от световна B Corp™ общност с компании, които отговарят на най-високите стандарти за социални и екологични показатели, прозрачност и отговорност.“