Детето в Бузовград не е изскочило на пътя, пияният шофьор губи контрол

Жители на селото се събраха на протест и настояха за справедливост и изграждане на легнали полицаи в населеното място

Детето в Бузовград не е изскочило на пътя, пияният шофьор губи контрол | StandartNews.com

Детето, което пострада тежко в пътен инцидент в казанлъшкото село Бузовград, е стояло статично. Това заяви на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов, цитиран от БТА. Той допълни, че към момента няма събрани доказателства детето да е изскочило внезапно на пътя.

"Мястото на удара е извън пътното платно около банкета. Детето не се е движило, а е било статично", обясни още Атанасов. От думите му стана известно, че се предполага, че водачът е изгубил управление над автомобила и е напуснал пътното платно, като се е отклонил и е ударил 14-годишното дете.

Инцидентът стана в петъчната вечер около 17:30 часа. 14-годишен велосипедист пострада, след като беше ударен от лек автомобил. Велосипедистът е откаран в болнично заведение в тежко състояние, а водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия на полицейските служители e установен водачът - 57-годишен мъж, както и лекия автомобил, посочват от дирекцията. Мъжът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат над 1,2 промила и наличие на наркотично вещество.

Продължава събирането на доказателства, добави окръжният прокурор. "Обвиняемият за тежката катастрофа е заловен и е привлечен към наказателна отговорност в качеството му. В момента е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа, предстои утре да бъде внесено искане от наблюдаващия прокурор за вземане на постоянна мярка "задържане под стража", каза още Атанасов.

Жители на селото се събраха на протест и настояха за справедливост и изграждане на легнали полицаи в населеното място.

"Ще направим подписка за изграждане на "легнали полицаи". Това е в правомощията на Комисията по безопасност към община Казанлък", каза кметът на село Бузовград Мая Берова. От думите ѝ стана известно, че ще настоява за поставяне на 11 изкуствени неравности на всички места, където има засилено движение - край училището, детската градина, магазина.

"Войната по пътищата продължава. Наложително е да бъдат извършени законодателни промени в тази посока", категоричен е окръжният прокурор на Стара Загора. Той посочи, че през днешния ден прокуратурата ще разпореди общонадзорна проверка, която ще бъде съобразена с исканията на живущите в село Бузовград. Тя ще има за цел да установи каква е организацията на движението в селото. "Съгласно изводите от нея, ще бъдат дадени задължителни разпореждания на компетентните органи за създаване на нова организация и подобряване на така създадената, с оглед безопасност на движението", отбеляза окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай