Депутатите зарадваха военните, нови заплати

Предвижда се новите възнаграждения да влязат в сила от 1 януари 2025-а

Депутатите зарадваха военните, нови заплати | StandartNews.com

Народни представители от всички парламентарни групи внесоха предложение за увеличение на възнагражденията в Българската армия с около 30%. Така заплатите на военнослужещите ще се изравняват със средната за страната.

"Това го правим, защото липсата на адекватни възнаграждения е една от основните причини за напускане на армията. Ако искаме да имаме съвременна армия, не трябва да инвестираме само във въоръжение, но и в хората. Искам да благодаря на абсолютно всички парламентарни групи. Надявам се преди 6 май законодателните промени да се приети и да влязат в сила", заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на комисията по отбрана Христо Гаджев.

Нашият парламент показа необходимото разбиране, заяви от своя страна служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

"Едно такова решение ще даде мотивация на военнослужещите и ще покаже, че държавата се грижи за тях. Това ще доведе до отлив на рапортите за напускане и ще повиши интереса към военната служба", продължи Запрянов. Той отчете, че най-голямо недокомплектоване в армията има в Сухопътни войски.

"Запасът ни застарява и трябва да решим този проблем. Ще мислим за неговото освежаване и подмладяване. Трябва да повишим интереса към военната служба. Може би ще успеем да освежим резерва си и с доброволчество", коментира още Запрянов. Той съобщи,че възрастта няма да се вдига нито за кадрова военна служба в мирно време, нито за военновременния отчет.

Предвижда се новите възнаграждения да влязат в сила от 1 януари 2025 година, пише БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
gostin
преди 2 седмици

ЗАПЛАЩАНЕТО В АРМИЯТА И НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ТРЯБАВА ДА СТАВА НЕ НА КАЛПАК ,А ГРАМОТНО, СПОРЕД РИСКА И ВАЖНОСТТА НА ОТГОВОРНОСТИТЕ. ТАМ ИМА ТАКИВА СиНЕКУРнИ ДЛЪЖНОСТИ , ЧЕ И ТОВА ДНЕС и Е МНОГО. ЗАЩО ГИ ДЕЛИТЕ И???ЧАКАТЕ СТАЧКИ , И В ????? ПОЛИЦИЯТА , КЪДЕТО РИСКЪТ И ЖЕРТВИТЕ ГОДИШНО Е МНОГО ПО ГОЛЯМ ,А ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА ПО НИСКИ ОТ АРМРЙСКИТЕ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ АКТИВИЗИРА МОЗЪЧНАТА ДЕЙНОСТ НА БЕЗДЕЛНИЦИТЕ депутати ДА СЕ РЕДУЦИРАТ ДО ПОНЕ 120 МАЛОУМНИКА А НЕ ЧРЗ ЛОБИТЕ И мислещите им ДУПЕТАТА ДА СЕ ХАРЧИ НАРОДНА ПАРА???????????????????И ПРЕДИЗБОРНА ПРОСТОТИЯ????ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ НАБОРНА ВОЕННА СЛУЖБА ВЪЖТЕ СЪСЕДИТЕ ???ВИЕ СТЕ НИ СВАЛИЛИ ГАЩИТЕ ДО ПЕТИТЕ. НА КОГО ОТСТАВАТЕ /МЕ ЗАЩИТАТА НА РОДИНАТА НИ????????ПЛАТЕНИ И ВЕРБОВАНИ ЕДНОДНЕВКИ??????

Откажи