Ден на отворените врати в УХТ ще посрещне кандидат-студенти и гости

Това събитие ще бъде полезно за всички, които търсят информация за избор на професионалното си развитие

Ден на отворените врати в УХТ ще посрещне кандидат-студенти и гости | StandartNews.com

Денят на отворените врати в Университета по хранителни технологии ще се проведе на 28 април 2023 г. Всички ще могат да посетят катедри и лаборатории, за да видят къде се провежда обучението, а също и да обсъдят с преподавателите специалности, към които имат интерес, каза зам.-ректорът по учебна дейност проф. Христо Спасов.

Както всяка година в двора на УХТ ще бъдат разположени шатри, на които студенти от трети и четвърти курс ще представят свое производство храни, изработени по класически технологии или по иновативни рецепти. Посетителите ще опитат различни месни продукти, сирена и кашкавали, сладкиши, хлябове.

В същия ден ще се проведе и финалът на Националния конкурс „Млади изследователи 2023“, в който се състезават ученици от 10 -ти до 12 -ти клас. Специален гост ще бъде шеф Иван Манчев, който ще участва в награждаването на най-добре представилите се.

Тази година конкурсът се провежда едва за втори път, а броят на участниците е почти 3 пъти по-голям спрямо миналата година - 67 отбора от 25 училища в цялата страна. Всеки отбор включва от един до трима ученика и учител (училищен ментор).

За спечелилите призовите места са осигурени парични награди, а класирането на зрелостниците се признава за оценка от кандидатстудентски изпит и с нея имат възможност да се запишат в УХТ.

На събитието са поканени министърът на образованието и науката, министърът на земеделието, представители на централната и местната власт, академичната общност, членове на Съвета на настоятелите на УХТ, представители на бизнеса, преподаватели, студенти и ученици.

Това събитие ще бъде полезно за всички, които търсят информация за избор на професионалното си развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай