Да помогнем на малкия Митко!

Да помогнем на малкия Митко! | StandartNews.com

Димитър Георгиев Ричков е на 10 години и е ученик в НУ „Отец Паисий" в Пазарджик. Детето има сериозно заболяване и се нуждае от трансплантация на костен мозък.

Болестта, от която страда малкия Димитър, е анапластичен едроклетъчен Неходжкинов лимфом III степен. Тя се изразява предимно в подуване на лимфните възли. Точно преди да направи 2 години в ремисия, без никакви лекарства, настинка отключва болестта отново. До преди това детето е ходело на училище, но след настинката, придружена с кашлица и болки в гърдите, докторите установили, че Митко има излив, получен вследствие на подуване на лимфен възел.

След като един път е лекуван, но болестта се появила повторно, а след това още веднъж след рецидив - трансплантацията е неизбежна. В момента Митко е на поддържаща терапия и пие хапчета. Те са за да могат да вкарат детето по-бързо в ремисия и да може да се осъществи трансплантацията. Едно от тях е отпуснато от Фонда за лечение на деца.

Сега на детето предстои да бъде направен ПЕТ скенер, след който докторите трябва да дадат по-точна информация за това какво предстои. Детето трябва да е много стабилно, за да се извърши трансплантацията. Дата за нея все още няма. От декември месец Димитър вече не ходи на училище, въпреки че много му се иска. „На него му липсва, той е много емоционално дете и му липсва контакта с децата", споделя майка му Илияна пред "Стандарт".

За момента Митко се чувства добре, но когато паднат показателите на кръвната картина се налага да ходи в болницата.

„Който с каквото може нека да помогне", моли майката на детето. Още не е ясна точната сума, която ще е необходима на семейството на Митко, но кампанията за набиране на средства вече е започнала.

Ученици и учители от началното училище „Отец Паисий", с помощта на родители, се включиха в акцията за събиране на средства. Те организираха Великденският благотворителен базар, преминал под мотото: "Да протегнем на Митко ръка". Целта е да се съберат средства за лечението на малкия.

Също така предстои голям благотворителен концерт на 14 май от 18 часа в зала „Маестро Г. Атанасов". Участници са представителни ансамбли, състави, клубове и индивидуални изпълнители от община Пазарджик, както и ученици от НУ „Отец Паисий" и ОУ „Проф. Иван Батаклиев". Всеки, който иска да помогне на Митко, може да го направи, като си купи покана за благотворителния концерт, както и като дари средства в кутиите в училището и в зала „Маестро Георги Атанасов".

Дарения могат да се направят и на дарителска сметка:

Банка ДСК – ЕАД BGN
IBAN BG05STSA93000025160733
BIG STSABGSF
Димитър Георгиев Ричков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай