Психиатър разкри как Борисов ще реши водната криза

Изчезващата през водопроводната мрежа вода е метафора на изчезващото национално богатство, каза топ психиатърът

Психиатър разкри как Борисов ще реши водната криза | StandartNews.com

Известният психиатър и богослов д-р Николай Михайлов разкри как премиерът Бойко Борисов ще се справи с водната криза. "Разрешаването на водната криза ще стане чрез инструментите на управляващата партия, няма да стане по никакъв начин чрез политическа революция или предсрочни избори", коментира пред БНР д-р Михайлов. По думите му Борисов ще заеме позицията на тези, които са без вода, и така ще се справи с кризата.

ВИЖ ОЩЕ: Андрей Райчев срути вота на БСП

Анализаторът прогнозира, че водната криза в Перник няма да доведе до падане на правителството. Според него с искането за вот на недоверие БСП е изтръгнала проблема с водата от страдащите хора, но БСП не представлява политическа алтернатива на управлението, тя не може да мобилизира и да оглави широки мнозинства на разгневени хора.

"Изчезващата през водопроводната мрежа вода е метафора на изчезващото национално богатство. Водата изчезва в канализацията, а националното богатство изчезва в джобовете на клиентелната мрежа - в престъпни джобове. Парите са стихия, която не може да бъде овладяна. Те минават като водата през всеки процеп на закона, за да осъществят печалба", смята той. 

Д-р Михайлов коментира в предаването "Хоризонт за вас", че Борисов чете всички протестни явления през призмата на това как да задоволи активистите и предводителите на тези бунтове. По думите на анализатора "хората избират по-перспективното - да си сервират секторни победи, като се мобилизират да се борят за частен интерес". Той коментира, че така се изтръгват победи от властта, която е много боязлива, когато въстават срещу нея: "Особено властта на Бойко Борисов. Той се безпокои да не се провали, да не бъде разобичан. И второ - да не бъде катурнат от власт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай