Четвъртък,

Чудна пролет, гледаме я от балкона

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Зимата си отива окончателно. Средиземноморският циклон, който донесе дъжд и сняг през почивните дни вече е в своята последна фаза и се намира над Западна Турция. Времето постепенно ще започне да се затопля като от четвъртък ще се радваме от балкона на чудна пролет.

Днес ще усещаме последните пориви на студения циклон. Те ще са особено силни след обед в източната половина на страната, където тяхната скорост ще е над 50 км/ч.Облачността през деня ще е съвсем малка в Северна и по-значителна в Южна България, където слънчевите часове ще са по-малко. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 10 и 15 градуса, сравнително по-топло ще е в Дунавската равнина и в централните части на Горнотракийската низина. В София термометрите ще сочат 11-12 градуса.

През цялата седмица времето над Източна Европа ще се определя от мощен антициклон, с който пролетта ще се застои сравнително дълго и на Балканите. Във вторник и сряда все още ще е ветровито, но след това вятърът ще утихне и слънцето ще ни се усмихне. Температурите в топлите часове с всеки ден ще се повишават и в края на седмицата ще преминат границата от 20 градуса.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички