Чакат се резултати от поредната проверка по случая "Даная"

Майката на момичето поиска оставката на директора на "Пирогов"

Чакат се резултати от поредната проверка по случая "Даная" | StandartNews.com

Развитие по случая с починалата Даная.

През следващата седмица ще бъдат готови резултатите от повторната проверка на агенция "Медицински надзор" по случая с починалата в "Пирогов" Даная Кулева, съобщиха от Здравното министерство, цитирани от БНР.

Междувременно майката на момичето Ани Стоянова поиска оставката на директора д-р Валентин Димитров, поне до изясняване на обстоятелствата около смъртта на Даная.

След като се запознае с резултатите от провеждащата се в момента втора проверка на фактите около смъртта на 15-годишната Даная, здравният министър ще сформира екип, който отново да провери всички обстоятелства по случая.

Тази трета поред проверка беше поискана от майката Ани Стоянова, която вчера се срещна с министър Хинков, а по-късно в социалните мрежи поиска оставката на директора на "Пирогов". Сред мотивите ѝ е и журналистическо разследване, твърдящо, че има разминаване в данните за лечението на Даная в "Пирогов".

"Смятам, че е въпрос на морал и на чест д-р Димитров да подаде оставка. Ако вие до края на седмицата не се оттеглите от поста си, от понеделник аз ще бъда там, в "Пирогов", всеки ден с огромна снимка на Даная, за да ме виждате и на влизане, и на излизане", каза майката на починолото момиче.

Димитров продължава да бъде директор на "Пирогов" в условията на предприети от страна на здравния министър действия за освобождаването му, които бяха спрени от Софийския градски съд.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай