бТВ гърми заради простотиите в "Ергенът". Наказания

СЕМ с унищожителен доклад за шауто

бТВ гърми заради простотиите в "Ергенът". Наказания | StandartNews.com

Пошлото шоу "Ергенът" носи наказания на бТВ. Причината е, че съдържанието му е неблагоприятно за детската аудитория. Ще бъдат наложени и административни наказания на телевизията, тъй като едва в 5-ия епизод е обозначила, че в шоуто има продуктово позициониране, което е форма на реклама, реши СЕМ. Наскоро съставът на регулатора бе обновен и днес той се събра на първото си заседание. В СЕМ влязоха журналистът от бТВ Габриела Наплатанова, Пролет Велкова и Симона Велева от парламентарната квота и Соня Момчилова, която заедно с Наплатанова е от квотата на президента Румен Радев.

Мониторингът на "Ергенът" показал, че еротиката в предаването е сериозно застъпена, а реакциите на зрителите не са положителни. Те определят шоуто като "пошло, сексистко шоу, което залага на воайорски похвати, унизителен за жените формат", пише в доклада на СЕМ.

В съвета са пристигнали 44 писма на зрители, като всичките са критични към предаването. В тях го определят по следния начин: "прилича на харем, грозно, пошло, вулгарно, това не е моралът на българската девойка, отвратителни послания, които не бива да бъдат допускани до екран".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай