Братът на Ружа Уанкойна призна: Виновен съм

Може да бъде включен в системата за защита на свидетели

Братът на Ружа Уанкойна  призна: Виновен съм | StandartNews.com

8 месеца след като Константин Игнатов, брат на изчезналата българска измамница Ружа Игнатова,  завлякла милиади чрез фирма за криптовалути, се призна пред съда в Лос Анджелис за виновен по  обвинения и за пране на пари, и за измама, съобщи Би Би Си.

Игнатов бе заловен на летището през марат, а сестра му изчезна преди години.  Двамата българи, основатели на компанията OneCoin Ltd са обвинени, че са ръководели многомилиардна пирамидална схема за продажба на измамническа криптовалута. Според данни на разследващите по този начин Игнатови са присвоили над 4 млрд. долара, използвайки схемата на най-големия измамник на 20-ти век - италианецът Чарлз Понци.

Игнатов вече е подписал сделка, съгласявайки се с условията на обвинителите и така няма да получи нови обвинения, но макар че няма още присъда, го грозят до 90 години затвор заради участието му измамата.

Според официалните документи данните, които Игнатов е предоставил "представляват заплаха за здравето и живота му от трети лица". Документите сочат още, че е възможно той да бъде включен в американската "Защита на свидетели" и да смени самоличността си.

По време на делото Игнатов е разкрил подробности около изчезването на Ружа Игнатова. Тя се страхувала, че неин близък човек ще я разкрие пред ФБР. Помолила брат си да ѝ купи билет за Виена, а след това за Атина. Оттогава двамата не са се нито виждали, нито чували. Той дори наел частен детектив да я открие, но без успех, отбелязва БТВ.

Игнатов е свидетел и по друго дело около OneCoin – това срещу американският адвокат Марк Скот, който е обвинен в пране на пари от печалбите на компанията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай