Борисов : Без сметки за коалиции/ОБНОВЕНА/

Детски кът, пари за големите компании и помощ за малките тръгват през октомври

Борисов : Без сметки за коалиции/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

 

Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите, написа на страницата си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище, допълва премиерът.

Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.

Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:

- С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.

- Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия.

Политиката е работа за хората, пише Борисов.

"Докато другите само се заяждат, ние само работим. И показваме какво е свършено", каза премиерът. По думите му ГЕРБ е партия, която носи отговорност. Имали достатъчно партньори - патриотите , земеделци и други.

И напомни, че на конгрес ГЕРБ са решили, че няма да се коаолират с ДПС и БСП.  "Да не си правят сметки за коалиции", каза Борисов. "Тези, които си правят тънки сметки, могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция", аргументира се министър-председателят и добави:

"Те сеят омраза, а ние работни места. Да сеят омраза, ние не им обръщаме внимание".

По думите му злобата на опонентите много им помагала. "Злобата им много ни помага на нас. Власт на всяка цена - агресивни. Аз минавам от завод на завод. Ние ще останем с работата си. Те искат да ни запомнят с лошо, но ние ще останем с доброто", каза той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай