Борисов бесен на НСО

Опитаха се през жълти, лъжливи сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофа, възмути се премиерът

Борисов бесен на НСО | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов скастри НСО, че не са информирали правилно и навреме хората за обстоятелствата при които шофьор на службата блъсна 14-годишно дете на бул. „Драган Цанков” в София в четвъртък вечерта.

ВИЖ ОЩЕ: Кофти шофьор от НСО, блъснал детето

„НСО е пряко подчинена на президента. Аз не обичам да се меся в работата на другите хора. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информират обществеността”, коментира от Брюксел Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: "Дондуков" 2 с позиция за блъснатото от НСО дете

"НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо да информират обществеността. Всеки от нас кара кола, знае, че може да се случи. Пази Боже да има такива инциденти, адски неприятно е, но трябва коректно да се каже колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пътник в нея”, каза премиерът. И гневно заяви: „Нещо повече, опитаха се през жълти, лъжливи сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофа”. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информираха обществеността, обобщи той.

От службата коментираха трагедията една днес. Поясниха, че мъжът зад волана е кандидатсвал за шофьор на специализиран автомобил, но не е отговорил на изискванията засега. В момента е редови служител без право да вози високопоставени лица. „Опитен е, с много изминати километри, не е наказван. Той е изключително стриктен и съвестен служител”, каза говорителят на НСО Веселин Нинов. Той призна, че обясненията от страна на НСО са закъснели.

„По данни на колегите не е имало охранявано лице в автомобила. Разследването вече се води от Военната прокуратура, защото те са компетентни по отношение на служителите на НСО”, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Разследващите са иззели записи от камерите за видеонаблюдение в района. Разпитани са и очевидци на инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай