Болниците с график за туристи

Болниците с график за туристи | StandartNews.com

Общ график за туристи ще имат болниците в Бургас през лятото. Целта е по всяко време на денонощието да има на разположение ортопеди, травматолози, педиатри и хирурзи. За това се договориха вчера директорите на клиники в морския град. Първата по рода си среща бе организирана от кмета Димитър Николов. В нея участваха още зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

"Очакваме много голям ръст на туристите и сме длъжни заедно да се погрижим за оптимизация на спешната помощ в региона. Никога не бива да си затваряме очите и пред потенциалната опасност от тероризъм", каза Лорис Мануелян.
"Надявам се гостите ни да останат доволни и догодина пак да се върнат", допълни николов. Д-р Шарков похвали бургаските болници за координираните им действия и обеща пълна подкрепа от здравното министерство.

"Хранителна полиция" тръгва в същото време по хотелите на север. Спецекипи ще проверяват изненадващо качеството на храните. Акцията е разпоредена от губернатора Детелина Николова. Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич ще проведе в края на месеца инструктаж на хотелиерите от областта. В първите дни на юни пък заедно с Комисията за защита на потребителите ще отворят приемна за сигнали на граждани. Здравната инспекция ще следи морската вода и басейните. Ще има и внезапни проверки на масажистите на плажа. Под лупа ще се гледат болници и аптеки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай