Богдан Милчев с унищожителна критика за пътищата у нас

По думите му най-голям проблем е хоризонталната маркировка

Богдан Милчев с унищожителна критика за пътищата у нас | StandartNews.com

„Пътните условия в България не отговарят на минималните изисквания за сигурност и безопасност“. Това коментира пред бТВ Богдан Милчев от Института по пътна безопасност по повод най-жестоката катастрофа, ставала някога у нас. На 30-ия километър от магистрала „Струма” автобус от Северна Македония са заби в мантинелата, отнесе 50 метра от нея, запали се и 45 души изгоряха на място. 12 от тях се деца, пет от които малки. Сред тях има и близнаци. Седмина оцеляха по чудо, разбивайки с голи ръце стъклата на рейса. Настанени са в „Пирогов” без опасност за живота.

ТРАГЕДИЯТА! Пътният участък проблемен. Защо не са взети мерки?

По думите на Милчев най-голям проблем е хоризонталната маркировка, която на 50% в страната или липсва, или не отговаря на изискванията за светлоотразителност.

ВИЖ ОЩЕ: Огнен ад на АМ "Струма": 45 жертви при пожар на автобус

Според Милчев е погрешно да се разследва катастрофата само в направленията човека грешка и техническа неизправност, тъй като така се отменя версията за състоянието на пътя.

Зловещи снимки от огнения ад на "Струма". Автобусът стопен

 ТРАГЕДИЯТА! Две версии за ада на "Струма"

„Основната причина вероятно ще бъде човешката грешка. Въпросът е, че имаме много дефицити – и маркировката, и бордюра“, каза Милчев.

ТРАГЕДИЯТА! Рашков: Картината е ужасяваща, хората са на въглен

По думите му МВР води едва 52 места в страната ни като концентрация на ПТП-та, а Институтът по пътна безопасност е установил над 1500 опасни места.

ТРАГЕДИЯТА! Зоран Заев пътува към България. Говори за експлозия

Милчев каза също, че у нас е единственото място в ЕС с толкова висока скорост по магистралите и в същото време – с най-лошите пътища.

ТРАГЕДИЯТА! Османи: Всички загинали са млади хора

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай