ТРАГЕДИЯТА! Рашков: Картината е ужасяваща, хората са на въглен

Такова нещо не съм виждал, обяви вътрешният министър

ТРАГЕДИЯТА! Рашков: Картината е ужасяваща, хората са на въглен | StandartNews.com

„Не е за гледане там. Такова нещо не съм виждал. Хората са скупчени, на въглен са. Сега трябва да се идентифицират”. Това коментира вътрешният министър Бойко Рашков на извънреден брифинг след ужасяващата катастрофа на магистрала „Струма”. 45 души загинаха, след като автобус изгоря на пътя. Седем души оцеляха по чудо и са настанени в "Пирогов".

ВИЖ ОЩЕ: Огнен ад на АМ "Струма": 46 жертви при пожар на автобус

https://bgnes.bg/site/assets/files/0/05/78/210/9047074.840x500-pim2-21d9a37b.jpg

Рейсът с македонска регистрация се запали на автомагистрала „Струма” тази нощ. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата. Все още не е ясно дали автобусът първо се е ударил и в резултат на това е избухнал пожарът или е възникнаха техническа неизправност, който е подпалила превозното средство и то се е ударило в мантинелата. Шофьорът е бил един от първите загинали. Той не  е могъл да отговори вратите на рейса, поради което хората са изгорели живи в него. Най-вероятно седмината оцелели са успели да счупят стъклата на рейса.

Вътрешният министър Бойко Рашков, премиерът Стефан Янев и директорът на НСлС Борислав Сарафов са на място.

„Мантинелата е отнесена от автобуса. Напълно е възможно това запалване да се е получило в резултат на допира с мантинелата. Но това са наши версии”, заяви Рашков.

По думите му за момента няма водеща версия за инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай