ТРАГЕДИЯТА! Две версии за ада на "Струма"

45 живи факли в автобус ковчег

ТРАГЕДИЯТА! Две версии за ада на "Струма" | StandartNews.com
  • Това е непозната по своите мащаби човешка трагедия, каза зам.-главният прокурор

Две са първоначалните версии за невижданата трагедия на магистрала „Струма”. Автобус с македонска регистрация се подпали на пътя. 45 души сред които 12 непълнолетни  и 5 малки деца, две от които близнаци, станаха живи факли. Седмица оцеляха по чудо и са настанени в „Пирогов”.

https://bgnes.bg/site/assets/files/0/05/78/212/9047079.840x500-pim2-ff9be57c.jpg

4 автобуса са се движели един след друг. Пътували от Истанбул към Македония. Рейсът ковчег се е ударил в мантинелата и е отнесъл 50 метра от нея.

Все още не е ясно дали автобусът първо се е ударил и в резултат на това е избухнал пожарът или е възникнаха техническа неизправност, която е подпалила превозното средство и то се е ударило в мантинелата. Шофьорът е бил един от първите загинали. Той не  е могъл да отговори вратите на рейса, поради което хората са изгорели живи в него. Най-вероятно седмината оцелели са успели да счупят стъклата на рейса.

https://bgnes.bg/site/assets/files/0/05/78/192/9047094.840x500-pim2-af579866.jpg

По думите на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов двете работни версии към момента са техническа неизправност или човешка грешка, довела до трагедията. Информацията до момента сочи, че пътниците в автобуса са били 52.

„Телата са изгорели до неузнаваемост, предстои да се вземат проби, за да се установи самоличността на всеки един. Засега нямаме информация в автобуса да са пътували български граждани”, обясни Сарафов.

Това е непозната по своите мащаби човешка трагедия, каза зам.-главният прокурор. „Не е за гледане. Такова нещо не съм виждал. Хората са скупчени, на въглен са. Сега трябва да се идентифицират, каза МВР-шефът Бойко Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай