ТРАГЕДИЯТА! Пътният участък проблемен. Защо не са взети мерки?

Комитова проверява дали има нелегален изход към магистралата от каменна кариера

ТРАГЕДИЯТА! Пътният участък проблемен. Защо не са взети мерки? | StandartNews.com

Пътният участък от „Струма”, на който стана най-зловещата катастрофа у нас, е бил проблемен. Това алармира кметът на Перник Станислав Владимиров. На 30-ия километър от магистралата автобус от Северна Македония са заби в мантинелата, отнесе 50 метра от нея, запали се и 45 души изгоряха на място. 12 от тях се деца, пет от които малки. Сред тях има и близнаци.

Седмина оцеляха по чудо, разбивайки с голи ръце стъклата на рейса. Настанени са в „Пирогов” без опасност за живота.

На пътното трасе често стават катастрофи, каза кметът Владимиров.  "На този етап не мога да кажа дали е имало сигнали за неизправности в този участък. Има огромен обем преписки в АПИ и МРРБ, ще бъдат проверени", коментира регионалният министър Виолета Комитова. Тя съобщи, че е назначава проверка на трасето. Още тази сутрин ще бъде сформирана работна група и на мястото ще бъдат изпратени представители на регионалното министерство и АПИ.

Не бягам от отговорност, ще обявя резултатите от проверката възможно най-скоро, каза регионалният министър.

"Ще Ви уведомим каква е вината на АПИ и МРРБ", каза Комитова, но отбеляза, че пътната безопасност е комплекс от няколко неща - пътища, шофьори и автомобили, така че трябва да се търсят отговори и от "Автомобилна администрация".

Регионалният министър коментира и информацията, че в този участък има нелегален изход към магистралата от каменна кариера: "Нямаме информация за нелегалните изходи, ще изпратим хора на място да проверят".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай