Българче в Париж впечатли мрежата. Показа нещо уникално

Българското училище „Кирил и Методий“ в Париж е създадено през 2006 година

Българче в Париж впечатли мрежата. Показа нещо уникално | StandartNews.com

Проект за кола на бъдещето представи десетокласник от училище „Кирил и Методий“ в Париж. Проектът, изготвен от него и съученици от френското му училище, им печели второ място на национален конкурс, съобщиха в своята Фейсбук страница от учебното заведение.

„Предизвикателство, но и радост беше за нашия ученик да разкаже увлекателно и с възторг на български език за подготовката и осъществяването на френския проект. Той отговори с компетентност и познания на многото въпроси на съучениците си от българското училище. Даже и ученичка от дистанционния ни десети клас, силно заинтересована от темата на часа ни, пристигна вчера специално в училище, за да види проекта. Браво на момчето“, написаха от родното училище в социалната мрежа.

От учебното заведение обявиха и прием на деца за следващата учебна година.

Българското училище „Кирил и Методий“ в Париж е създадено през 2006 година, към асоциацията „Български език – език европейски”.

За следващата година година просветното средище приема деца на 6 или 7-годишна възраст, според нивото им на владеене на български език. 

В него се преподават български език и литература, история и география на България. За учениците от начален етап се предлагат и часове по музика и театър. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай