Българите в Чикаго си окичиха мартенска елха

Нашенците не дочакаха 1 март и се отдадоха на родната традиция

Българите в Чикаго си окичиха мартенска елха | StandartNews.com

Българските емигранти в Чикаго вече се закичиха в бяло и червено. Малки и големи се включиха в плетенето на традиционни и нетрадиционни накити, за да са румени, засмени и здрави през цялата година, съобщава bg-voice.com.

За втора година Българо-американската асоциация в Чикаго с президент адвокат Цветелина Бойновска успя да направи мартенско дърво в центъра на Ветровития град.

"Идеята беше на госпожа Петранка Стаматова. Тя я имаше поне от две години. Работихме много активно за осъществяването й. Трябваше да се премине през всички трудни бюрократични пътища, за да спечелим на наша страна и администрацията на Чикаго“, разясни Златина Костова от асоциацията.

Тази година българското мартенско дърво се намира на „Мичиган авеню“. 

Дървото ще стои украсено до 7 март. На него весело се поклащат огромни Пижо и Пенда и сърца и навяват топли спомени за България. Дебелото стъбло също е обвито в дебела бяло-червена нишка, което прекрасно допълва декорацията и помага дървото да бъде забелязано отдалеч.

От Българо-американската асоциация са помислили не само за атрактивността на проекта, но и за възможността (чрез табела на английски) той да носи послание за най-добри пожелания към жителите на Чикаго и да им обясни повече за нашата традиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай