Българите бягат от Лондон! Какво става

Откъде идва изненадващият факт

Българите бягат от Лондон! Какво става | StandartNews.com

Посетителите на най-големия форум за българите в чужбина „Лондон: Кариера и живот защо в България?“ попълниха онлайн анкета, чиято цел беше да обобщи причините за заминаването им зад граница и евентуалните възможности за връщането обратно в България.„

Данните от анкетата в Лондон показват, че 94,7 % от българите, посетили събитието на Bulgaria Wants You там, обмислят да се завърнат за постоянно в България. 77,3 % от анкетираните живеят в чужбина повече от пет години. Сред най-честите причини за емиграция анкетираните посочват по-високите доходи, по-добрия стандарт на живот и по-добрата финансова реализация зад граница.

Въпреки заминаването си, 57,3% от анкетираните българи се връщат в България по няколко пъти годишно, а процентът на тези, които са посочили, че се прибират по-рядко, е минимален.  Повече от половината от посетителите (56%) вече си търсят работа в родината и голяма част от тях вече имат еднопосочен билет за България, съобщава bTV.

Данните от анкетата в Лондон се доближават до тези от събитието на Bulgaria Wants You в Мюнхен през миналата година, където 70% от българите обмислят трайно връщане в страната. В Германия обаче анкетираните посочват, че не са търсели работа у нас, защото нямат информация за подобрения вече бизнес климат и условията на живот в България, докато данните за Лондон са по-оптимистични,съобщава Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай