Българин загина, двама румънци са в болница, след яко меле на пътя

Сигналът за сблъсъка между лек автомобил и товарен микробус е постъпил след 14:00 ч.

Българин загина, двама румънци са в болница, след яко меле на пътя | StandartNews.com

Загинал е един човек, а двама са в болница след катастрофа на пътя Лесово-Елхово в района на ямболското село Гранитово, съобщи говорителят на ОДМВР-Ямбол Татяна Павлова.

Сигналът за сблъсъка между лек автомобил с чуждестранна регистрация и товарен микробус е постъпил малко след 14:00 часа.

Пострадалите са румънски граждани - мъж и жена, и двамата на възраст 20 години. Хоспитализирани са в областната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол. Жената е със счупвания на прешлени, а мъжът - с открита фрактура на крака. Загиналият е български гражданин, на около 55 години, който е бил зад волана на микробуса, съобщиха от лечебното заведение.

Движението в участъка на катастрофата вече е възстановено, съобщиха от полицията в Ямбол. По-рано трафикът за леките автомобили се осъществяваше по-обходен маршрут, а тежкотоварните изчакваха на място.

В страната през изминалото денонощие са регистрирани 38 тежки пътнотранспортни произшествия. Загинали са петима души,  а други 49 са ранени, съобщават от МВР на интернет страницата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай