Българин с горещ разказ от пламналия кораб: Всичко изгоря (Видео)

Няколко наши сънародници още са в неизвестност

Българин с горещ разказ от пламналия кораб: Всичко изгоря (Видео) | StandartNews.com

Около 100 българи е имало на ферибота, който се запали рано тази сутрин малко след о.Корфу в посока Италия.

Сред тях и семейства с малки деца. Съобщава се за един леко пострадал човек с дихателни проблеми, откаран в болница. Няма данни за други пострадали или за жертви.

ВИЖ ОЩЕ: Двама българи блокирани на горящия ферибот. 10 пасажери изчезнали

За няколко българи все още няма информация къде са и дали са живи, каза един от пътуващите във ферибота Румен Методиев от Петрич пред БНТ:

"На този кораб се качихме от Игуменица и пътувахме за Италия. Работя като шофьор на камион. Бяхме легнали, заспали в каютите и към 3.30 - 4.00 часа ми замириса на пушек. Момчетата, с които бяхме в каютата, събудих ги - викам - тук става нещо, защото чувам тропат от персонала. Излязох да видя какво става и видях, че гори корабът. Събудих ги. Организацията беше добра. Събраха ни на безопасно място на кораба, после ни качиха на лодките, които се намират в кораба. След това дойде друг кораб и ни качи. И камионите, и документите - всичко изгоря. Нямаше шанс как да се загаси огъня".

Методиев каза още, че се намира на остров Корфу и заяви, че има добра организация като проверяват по имена пътниците и дали се нуждаят от медицинска помощ.

Предполага, че вероятно ще ги превозят до Игуменица и оттам ще се приберат за България.

Вижте видео от спасяването на пътниците!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай