Благоевградчани на зъболекар в Делчево

Благоевградчани на зъболекар в Делчево | StandartNews.com

Все повече благоевградчани бият път до съседна Македония, за да ползват стоматологични услуги, тъй като там цените са два до три пъти по-ниски от родните. Най-близка и удобна дестинация е македонският град Делчево.

Кабинетите на местните стоматолози са редовно посещавани от нашенци. Медиците вече са свикнали с българското присъствие. За мост, четири пломби и вадене на зъб у нас поискали на млада жена 1000 лв., а в Делчево извършили същото лечение за 400 лв. По ценоразпис ваденето на зъб в съседната държава е 10 лв., пломбата - 15 лв., керамична корона - 106 лв., а упойката е безплатна. Разстоянието от Благоевград до Делчево е 38 км, така че "зъболекарската екскурзия" излиза изгодно, макар да има разход за гориво. Като сложиш чертата си спестяваш сериозни средства. Може да се плаща и в български левове.

Преди години Благоевград и регионът се славеха като предпочитана дестинация за стоматологичен туризъм за чужденците, особено за гърците, но сега се наблюдава друга тенденция. Редовни клиенти по гръцките аптеки пък са българите, защото там доста медикаменти са в пъти по-евтини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай