Биг-Бенд с концерт в памет на Гершуин

Биг-Бенд с концерт в памет на Гершуин | StandartNews.com

Благоевград. Стотици благоевградчани се потопиха в магнетичния свят на американския композитор Джордж Гершуин. Концертът на Биг Бенд – Благоевград в сряда вечер бе едно от най-значимите музикални събития в културния афиш на общината през този сезон и бе посветен на 115-годишнината от рождението на гениалния американец.

В зала „Яворов" талантливите солисти на оркестъра Марияна Костова и Христина Палева пренесоха гостите на концерта в магията на неговото изкуство, като изпълниха едни от най-популярните песни и пиеси на Гершуин.

Това бе поредният тематичен концерт, който музикантите от Биг Бенд – Благоевград представят пред благоевградска публика и е посветен на легенди от модерната и класическа джаз музика от цял свят. Входът за всички зрители бе свободен.

Американският композитор, пианист и диригент Джордж Гершуин е роден на 26 септември 1898 г. в Бруклин, Ню Йорк, в семейство от руски произход. Той композира както класическа музика, така и за Бродуей. Неговата работа е в диапазона от класическа музика до джаз. Считан е за основател на американския мюзикъл. Някои от неговите композиции в джаза стават стандарти и до днес се използват в музикалното образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай