Бездомник стана пример за добър гражданин

Какво се случи във Велико Търново

Бездомник стана пример за добър гражданин | StandartNews.com

Бездомник намери в контейнер за смет хиляди левове и евро и ги предаде в полицията във Велико Търново. Сега органите на реда издирват собственика ѝ. Крупната сума била намерена в района на Летния театър в чувал за смет, в контейнер.

"В Районното управление на Велико Търново се появи лице, което води скитнически начин на живот, и донесе една голяма сума пари, която беше в лева и в евро. Всички служители останаха доста изненадани. Той има адресна регистрация, но не пребивава на конкретен адрес, няма постоянна работа, а обикаля по кофите. Човекът чистосърдечно разказа, че докато е ровил в една от кофите, е намерил това пликче от лекарства", каза началникът на РУ - Велико Търново гл. инсп. Веселин Райков. 

Оказва се, че в района на Летния театър често край контейнерите обикалят бездомници и скитници.

"По принцип има такива хора, които с това си вадят хляба - бъркайки в контейнерите", каза търговецът Симеон Николов.

От полицията се опитват да издирят собственика на парите, изхвърлени в контейнера, но засега безуспешно.

"Хората, които са изхвърлили тези пари, може би не знаят още, че са ги изхвърлили, но ако подозират такова нещо, нека се появят в полицията", заяви гл. инсп. Райков.

От полицията смятат да наградят мъжа, намерил и предал парите. В случай, че не се появи собственик на сумата, тя остава безсрочно на съхранение в банковата сметка на Областната дирекция на полицията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Красимир Манолов
преди 5 месеца

Браво на бездомника , има рядко такива хора . Заслужава награда

Откажи