Четвъртък,

Бенатова стовари чук върху Костадинов. Защо

От: Редактор -
45932
Бенатова стовари чук върху Костадинов. Защо
A
A
A

Миролюба Бенатова отвърна на Костадин Костадинов след последния му заплашителен пост, с който заплашва с "два кола и въже" хора, които той смята, че са "национални предатели".

Ето какво пише Бенатова:

"Тъкмо приключих един телефонен разговор, от който разбрах още някои особености на българската "правораздавателна" система.

Слушах за опитите на пострадали да намерят справедливост в граждански процес. Слушах за разочарованието (според мен, съвсем обосновано), от крайното решение на втора инстанция. Слушах за нежеланието битката да бъде продължена и на ниво Върховен съд.

Нямах много какво да кажа, освен това, в което вярвам, а то е, че битката трябва да се води до край, с всички законови средства. Въпреки че изглежда глупаво и загуба на време. И въпреки обидата и болката, които институциите усилват, а не потушават.

След края на този разговор видях снимката на Костадинов, който съвсем директно призовава за публичен линч на "националните предатели". Колко лесно изглежда. И колко много хора биха ударили един палец, само защото си представят своите лични душмани, увиснали по дърветата.

Всички понякога искаме да дойде Горският и да накаже тези, които са наказали нас.

Но не става така.

Не бива.

Саморазправата води до още по-голям произвол.

А и все пак, най-важното. Кой ще казва кои са националните предатели, а?"


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички