Бедствено положение! Огненият ад и борбата с него продължават

Усложнена е обстановката и в гората на панагюрското село Елшица

Бедствено положение! Огненият ад и борбата с него продължават | StandartNews.com

Няколко са много опасните огнища, заради които е обявено бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград, съобщава БНТ.

Няма пострадали хора. Всички пожари обаче не са локализирани. На помощ пристигнаха и противопожарни екипи от други региони, които дават дежурство в градовете Хасково, Димитровград и Свиленград.

Райони с пожари в страната, карта БНТ

Комисар Николай Вълчев заяви за обществената телевизия, че остават два големи пожара - Белица-Бисер-Любимец и Изворово-Ерусалимово-Доситеево. Очаква се ветровит и горещ ден и ситуацията ще е тежка, заяви комисар Вълчев. Земеделските стопани помагат на пожарникарите с техника.

Областният управител на Хасково Минко Ангелов заяви, че снощи след 21.00 часа е повикана техника от мини "Марица Изток", който се включиха сутринта в гасенето на пожарите. Няма опасност за населението, няма засегнати имоти.

Вчера във Вълче поле изгоряха няколко постройки. Кметът на Любимец Анастас Анастасов каза, че пожарът е причинен от жена, която е чистила огнище и е изхвърлила горещи въглени. Силният вятър е разпалил бързо огъня. Повредени са две къщи и три-четири селскостопански постройки, в които не живеят хора. Нещата са овладени, опасност за хората в селото няма, каза Анастасов

Пожарът при с. Елшица, сн. БГНЕС

Усложнена е обстановката и в гората на панагюрското село Елшица. Хиляди декари бяха обгърнати в огнения капан, въпреки че пожарът е локализиран. Целият периметър на бедствието беше обходен и обработен с вода, по въздух. За това помогнаха три военни хеликоптера на авиобазата в Крумово. Две са критичните точки на стихията. Пожарът край Елшица е локализиран, но постоянно се появяват нови огнища. Евакуирани хора няма, няма и пострадали къщи, но са засегнати хиляди декари гора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай