БЧК участва в сделката за "Токуда"

БЧК участва в  сделката за "Токуда" | StandartNews.com

БЧК ще участва в сделката за болница "Токуда". Това разкри шефът на Българския червен кръст Христо Григоров пред агенция "Фокус". Той опроверга публикации, които твърдят, че БЧК иска да купи болницата за 100 млн. евро.

"БЧК беше поканен от сериозни български партньори с добри финансови възможности в областта на здравеопазването да бъдем партньори при евентуалното закупуване на болница "Токуда" и целия "Токуда комплекс". Въпросът беше да се започнат разговори и бъдещето участие на БЧК може да се реши само с решение на Националния съвет. Ние дадохме нашето принципно съгласие да участваме в процеса на закупуване на тази банка и болница", каза Григоров. Той уточни, че БЧК няма да участва с финансов ресурс, а с логистика. По думите му, ако тази болница бъде закупена от българска структура, това би дало възможност да се запазят българските лекари. Григоров припомни, че спешния център "Пирогов" е бивша собственост на БЧК.

През последните месеци японските собственици на болницата преговарят с голяма турска верига лечебници. "Най-важното е да се намери едно оптимално решение, което да даде възможността за едно качествено обслужване на пациентите без значение дали това ще бъде турската страна, която доказа своето ниво, или ще бъде едно обединение на български заинтересовани структури, което би било добре и за България", каза Григоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай