Бай Ганьо - 50 пъти в Младежкия

Трупата полива рождените дни на Георги Данаилов и Влади Люцканов

Бай Ганьо - 50 пъти в Младежкия | StandartNews.com

София. Безкрайните празници в Младежкия театър продължават на бързи и пълни обороти. Тази вечер се очакваше звездите да изиграят за 50-и път вече култовия спектакъл "Господин Балкански". Георги Данаилов, който е автор на драматизацията по класиката на великия Алеко Константинов, пък имаше рожден ден навръх юбилейното представление.

Бина Харалампиева, която е режисьор на нашумялата версия, още от следобед се беше приготвила за атрактивно парти след финалните аплаузи. В кожата на Бай Ганьо влиза Герасим Георгиев-Геро, който през миналия сезон получи серия от награди за своя (анти)герой, който се появи дори пред парламента в разгара на протестите. Сред негови партньори под прожекторите е и Бойко Кръстанов. Те вече работят и над следващия си дует - "Господин Пунтила и неговият слуга Мати". Във вторник Маргарита Младенова започна репетициите на прочутата пиеса на Бертолт Брехт в превод на Константин Илиев. Творбата на немеца винаги е била сред най-поставяните на родния "Бродуей". Най-гръмотевичната интерпретация досега беше през 80-те години в Армията на големия Леон Даниел с изключителния Йосиф Сърчаджиев.

Утре в Младежкия се върти още една класика - "Часът на вълците" по Ингмар Бергман с режисьор Десислава Шпатова. След аплодисментите шефът на Младежкия Владимир Люцканов ще свали сценичния си костюм и ще почерпи колегите за полуюбилей. Любимият на доста деца от соцминалото на БНТ Бате Влади чуква 55.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай