Банско е перфектният курорт за зимна ваканция

Алесандро Краус и Лекс Емпрес направиха уникален новогодишния купон в „Хепи Енд"

Банско е перфектният курорт за зимна ваканция | StandartNews.com

Банско. Известният швейцарски диджей Алесандро Краус бе големият новогодишен подарък за феновете на ските и купоните в Банско. Той пристигна в пиринския рай, за да се вихри в нощта срещу 1 януари в най-известния бар „Хепи Енд" в ски курорт №1. Заедно с него на сцената бе и холандската вокалистка и диджейка Лекс Емпрес (на снимката двамата в „Хепи Енд"), позната от „Уайт сенсейшън" в Лос Анджелис. Двамата направиха незабравим новогодишния купон, който продължи чак до ранни зори на 1 януари. Заради отличните си умения на пулта Краус е сред най-търсените диджеи за нощните клубове в Милано, Санкт Мориц и Порто Черво. Алесандро прави солови изяви в които изследва дълбочините на електронния-прогресив стил в хаус музиката, смесвайки го с актуалните хитове в момента. Пред „Стандарт" Краус разказа за себе си, работата и как забавлява в Милано звездите на световния футбол Марио Балотели и Пипо Инзаги.

- Алесандро, за много години и поздравления за страхотния купон, който направи в „Хепи Енд".

- Благодаря. Изненадан бях от огромната позитивна енергия, която носеха българите. Очаквах хора, които да са по-консервативни, но това не беше така и стана наистина страхотно парти. Българите са много топли хора и харесват моята музика. Докато в Милано хората са малко повече сноби, по-трудно се разчупват и трябват повече усилия, за да ги накараш да танцуват. В Банско хората се забавляваха и ме накараха наистина да се чувствам в отлична кондиция.

- Това първото ти идване ли е в България?

- Всъщност второ. За първи път дойдох тук през октомври 2013-а и останах няколко дни в Банско. Още тогава си изкарах много добре.

- Чух, че си успял да разгледаш ски зоната в Банско. Какви са впечатленията ти?

- Страхотно място за ски и почивка. Инфраструктурата е много добра. Още от октомври видях как се готвят за старта на сезона, а сега вече мога да кажа, че наистина съм впечатлен. Не е много лесно по подобни зимни курорти да видиш толкова високо ниво на обслужване и на предлагане на услугите като в Банско. Храната е божествена. Просто вие имате всичко, за което сте мечтали, като топ курорт. Ски зона, перфектни хотели, клубове, обслужване. Перфектно място за изкарване на зимна ваканция. Съжалявам, че нямаше как да карам ски.

- Защо?

- Преди две години получих контузия на коляното и лекарите ми забраниха да карам ски. Това обаче не ми пречи да се качвам в планината, за разходки, обяд и среща сред природата с приятелите.

- Кои други зимни курорти познаваш в детайли?

- Естествено Санкт Мориц, където ходя от 26 години с моето семейство. Санкт Мориц обаче е много луксозен курорт, където за съжаление всичко е едно и също от години и просто няма какво да те изненада. Сякаш е заспал сън от много години. Не знам защо, но там не се инвестира напоследък. Това нещо в Банско няма как да се случи. Винаги може да те изненада нещо приятно. Докато в Санкт Мориц имаха положителен бум през 70-ете и 80-ете и после си останаха на същото ниво. Та също като Банско имат хотел „Кемпински", казино и други забавления, но те са едни и същи от повече от 20 г. В същото време в Банско има хора с много хубави идеи, които са реализирани и те правят курорта по-топъл и по различен от останалите в света. Това според мен е и причината тук постоянно да е пълно. Трябва ви само втори кабинков лифт, който да премахне тези гигантски опашки и няколко писти и ще можете да посрещате едновременно хиляди туристи от цял свят.

- Разкажи малко повече за работата си в Милано?

- В Милано, където е столицата на световната мода има много нощни клубове, където живота не спира до сутринта. Аз работя в един от най-известните - Just Cavali. Хубавото е, че срещаш много и различни хора.

- Знам, че заради теб в клуба идват някои от най-големите звезди на световния футбол, като Марио Балотели.

- Всяка вечер в Just Cavali идват футболисти, както от Милан, така и от Интер. Тук няма съперничество, като на терена. Всички идват да се забавляват и да си изкарат приятно вечерта, а в същото време да се видят и със свои приятели. Разбира се повечето от футболистите, които идват в клуба са от Милан, защото собственикът е приятел на вицепрезидента на Милан - Адриано Галиани. Редовни гости освен Балотели, са Пипо Индзаги и Ел Шаарави. Според мен обаче най-много идва Индзаги, явно той е по-големият купонджия.

- Имаш ли време да си говорите?

- За съжаление, те идват тук, за да се забавляват, а аз трябва да работя. Така че не са много моментите, в които можем да си говорим.

- Колко пъти са ходил да гледаш на живо Милан?

- Все още не ми се е отдавало да отида на стадиона, въпреки многобройните покани и пропуски, които съм получавал. Надявам се тази година да успея да гледам поне едно от градските дербита.

- Къде всъщност е твоята резиденция?

- Малко хора знаят, но аз живея в Лугано, до езерото. Обожавам това място. Отскачам често до Цюрих и Милано, но като цяло повечето време през годината съм в Лугано.

- Разбрах, че вече водиш и най-посещаваното парти в Милано във вторник.

- Така е. През миналия септември една стара църква бе направена на нощен клуб „Гатопарто кафе"и собственика ме покани да имам своя вечер. Аз избрах вторник и ако сега питате в Милано, къде е най-посещаваното парти, всички ще ви кажат, че е това в бившата църква при Алесандро Краус. Фантастично е. Също така всеки месец правя и парти на приятелството в един най-известните хотели на Милано - „Principe di Sаvoy". Идват максимум 200 души. Всички са много елегантно облечени, забавляват се даже и танцуват (смее се). Идват много телевизионни звезди, спортисти, бизнесмени.

- Разкажи повече за това което ти предстои през 2014-а. Четох, че имаш идея да работиш със световно известния френски диджей Дейвид Гета?

- Наскоро завърших първата си продукция, която се надявам хората много да харесат. През март пък отивам в Маями, където имам покани за реализиране на няколко проекта. Преди това ще съм на фестивала на музиката в Санкт Мориц. Това е нов фестивал, който правят, но е хубав. Идват Боб Сиклер и още дузина известни мои колеги. Аз ще работя соло (смее се). Наскоро получих запитване от мениджъра на Дейвид Гета, който разбра, че си търся нов продуцент. Те се заинтересуваха от моите проекти и ако ги харесат нищо чудно скоро да работя заедно с Дейвид Гета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай