Баневи се връщат за Никулден?

Децата им остават в чужбина, за тях ще се грижи бабата Мария

Баневи се връщат за Никулден? | StandartNews.com

 

Николай и Евгения Баневи се връщат в България по Никулден, съобщи Dir.bg. Новината е от дъщерята на Дочка Банева - Раиса Иванова. Двойката си идва в родината без децата си, които учат в чужбина, а таксата за обучение е платена вече за една година. 

Майката на Банев - Мария Банева, също била във Франция, за да се грижи за тях и да намери по-евтина квартира за пребиваването им там.

Баневи все още не били платили на френския си адвокат, защото нямали пари. Натоварили техен близък - интериорния архитект на имението им в Бояна арх. Димитър Дюлгеров, да продаде скъпи картини, между които и творби на Владимир Димитров-Майстора. Със средствата от продажбите Баневи щели да си оправят дълговете. 

Архитектът от Стара Загора е светило на съвременния дизайн и автор на разкоша в резиденцията на Баневи. Говори се, че именно той е проектирал и изпълнил прочутата сауна на Евгения Банева, копирана от сауната в резиденцията в Шабла на Тодор Живков, пише още dir.bg.

Дюлгеров е далечен роднина на Евгения Банева, а тя пък била в основата на запознанството му с неговата съпруга - туроператор, чийто брат Златин работел за Баневи в комплекса "Русалка".

Като доверено лице на Баневи, именно арх. Дюлгеров бил натоварен от тях, да изнесе от резиденцията им в Бояна картини, и ако успее, да ги продаде. Сами му определили цените на произведенията на изкуството, сред които имало и наддверен иконостас с голяма антикварна стойност. Проблемът е там, че въпросните картини и други произведения на изкуството, бижута и други скъпоценности, били придобити по време на брака на Николай Банев с Дочка Банева, и по закон принадлежат и на децата й.

Както е известно, Николай Банев-Младши се разсинови от мащехата си Евгения, и по тази причина не бил в добри взаимоотношения с Баневи. Между децата на Дочка Банева и Банев Старши висят няколко съдебни дела, за дялове от имотите на Дочка Банева, придобити по време на брака й с последния й съпруг.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай