Банев финансирал кампания на Първанов

Водим нормален живот, нямаме 1 милиард, каза майката на олигарха

Банев финансирал кампания на Първанов | StandartNews.com

Семейството на обвинения в данъчни престъпления и пране на 1 милиард лева Николай Банев е финансирало първата кампания на президента Георги Първанов. Това разкри пред бТВ майката на арестувания олигарх Мария Банева. "Николай е човек с леви убеждения. Знам, че доста солидно е помагал за кампанията", съобщи тя.

Водим напълно нормален живот, нямаме 1 милиард лева, живея с пенсията си от 340 лв., но Николай ми помага, каза още Мария Банева, опитвайки се да остави впечатлението, че емблематичното семейство на прехода не е богато и живее като всеки среден българин. Децата са във Франция, учат в частен английски колеж, много им харесва, но страдат за родителите си, разказа Мария. Тя и сватята й - майката на Евгения, която също се казва Мария, се редували да гледат децата във Франция. Банева обаче не успя да отговори колко българи могат да си позволят това. Категорично обяви обаче, че синът й не е обезкостявал "Полимери", а Боянският палат на семейството не бил направен с пари от източени предприятия.

ВИЖТЕ ПАЛАТЪТ НА БАНЕВИ В БОЯНА

Николай е много предприемчив, защити сина си Мария Банева. Тя засипа с похвали снаха си Евгения. Имаме желание Евгения да стане евродепутат, има качества, образована е, говори няколко езика и то перфектно, каза Банева. И сподели, че Евгения я наричала Мери.
 
Майката на Николай Банев бе категорична, че , че не е носила натурални сокове на сина си в ареста и обяви, че мобилният телефон, намерен именно в кутия от сок, бил подхвърлен. Призна обаче, че семейството има приятели в Русия. Неотдавна зам.-главният прокурор Иван Гешев разкри, че от тайно внесения телефон Банев е говорил с руски лобисти, за да иска политическо убежище в замяна на хибридна война срещу прокуратурата и създаване на евразийска народна партия у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай