Четвъртък,

БАН ще ремонтира сгради и музеи с още 5 млн. лв.

От: Редактори -
БАН ще ремонтира сгради и музеи с още 5 млн. лв.
A
A
A

Правителството отпусна допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на просветното министерство за Българската академия на науките (БАН). Това съобщи премиерът Бойко Борисов преди седмичното заседание на Кабинета.

Допълнителните средства са отпуснати след разговор с председателя на Академията акад. Юлиян Ревалски, образователния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Парите ще отидат за неотложни ремонти на сгради на БАН и музеи. Пред министрите Ревалски изказа специална благодарност за отпуснатите пари и определи средствата като огромен жест по повод 150-та годишнина на академичната институция.

 „Благодаря за този жест, който е символичен в годината, в която най-старата национална организация в новата българска история чества своята 150 годишнина“, отбеляза акад. Ревалски.

„Средствата, както имаме възможност да дискутираме, ще бъдат за неотложни капиталови ремонти на знакови сгради в центъра на София, които са паметници на културата – сградата на БАН и музея“, посочи акад. Ревалски.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички