БАН ще ремонтира сгради и музеи с още 5 млн. лв.

Парите ще отидат за неотложни ремонти на сгради на БАН и музеи

БАН ще ремонтира сгради и музеи с още 5 млн. лв. | StandartNews.com

Правителството отпусна допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на просветното министерство за Българската академия на науките (БАН). Това съобщи премиерът Бойко Борисов преди седмичното заседание на Кабинета.

Допълнителните средства са отпуснати след разговор с председателя на Академията акад. Юлиян Ревалски, образователния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Парите ще отидат за неотложни ремонти на сгради на БАН и музеи. Пред министрите Ревалски изказа специална благодарност за отпуснатите пари и определи средствата като огромен жест по повод 150-та годишнина на академичната институция.

 „Благодаря за този жест, който е символичен в годината, в която най-старата национална организация в новата българска история чества своята 150 годишнина“, отбеляза акад. Ревалски.

„Средствата, както имаме възможност да дискутираме, ще бъдат за неотложни капиталови ремонти на знакови сгради в центъра на София, които са паметници на културата – сградата на БАН и музея“, посочи акад. Ревалски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай