БАБХ пое контрола на товаро-разтоварването на Капитан Андреево

Агенцията се мотивира с определение от решение на Върховния административен съд

БАБХ пое контрола на товаро-разтоварването на Капитан Андреево | StandartNews.com

БАБХ разшири обхвата на дейността си, като включи товаро-разтоварните дейности в официалния си контрол. Това съобщиха от агенцията, мотивирайки се с определение от решение на Върховния административен съд.

Физическите проверки и проверките за идентичност на граничен пункт Капитан Андреево на животни и стоки, които подлежат на фитосанитарен и ветеринарномедицински контрол, както и контролът на продукти от неживотински произход, включително лабораторни изпитвания и анализи, ще се извършват от БАБХ с осигурени от контролния орган съоръжения за разтоварване, отваряне и преглед, казват от агенцията.

Служителите от отдел ГИП „Капитан Андреево“ ще осъществяват товаро-разтоварването на транспортните средства, когато е необходимо да се осигури достъп до пратките за извършване на проверка по официалния фитосанитарен и ветеринарномедицински контрол.

При разширяването на дейностите по официалния контрол агенцията по храните взема предвид необходимостта от предприемане на спешни мерки за опазване на обществения ред на ГКПП „Капитан Андреево“, както и защита на високия обществен интерес, относно осигуряването на безопасни храни, внесени от трети страни в рамките на Европейския съюз, се казва в съобщението на БАБХ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай