Сряда,

Асен Василев жегна жестоко работодателите

От: Редакцията -
2809
Асен Василев жегна жестоко работодателите
A
A
A

"От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците".

Това е казал министърът на финансите Асен Василев по време на обсъждането набюджета в Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщи Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" в профила си във фейсбук"

"Слушайте, не го казвам и няма да го казвам често: Браво на Асен Василев!

На НСТС АИКБ отново реват срещу минималната работна заплата, процент прослужено време, минимални осигурителни доходи. Всичко.

Този път преди нас се намеси министърът на финансите:

"От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците.

Тук работникът не можел да изкара 710 лв., в Гърция спокойно изкарват по 1000 евро."

Когато го казваме ние, сме ретрогради. А то просто е така!", написа синдикалистката в социалната мрежа.

След заседанието Василев не потвърди, че това са точните му думи, но даде да се разбере, че смисълът им отговаря на позицията му, съобщи mediapool.bg. "Моето мнение по този въпрос е, че е отговорност на работодателите да създадат добра организация на труда, така че да няма работещи бедни", обясни финансовият министър.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички