Асен Меджидиев с важни новини за пострадалите деца от "Тракия"

Няма информация близките на децата да са пристигнали в България

Асен Меджидиев с важни новини за пострадалите деца от "Тракия" | StandartNews.com

Служебният здравен министър Асен Меджидиев обяви на импровиризан брифинг за медиите пред "Пирогов", че по-тежко пострадалото дете от тежката катастрофа със сръбския автобус на магистрала "Тракия" в момента е на операция, като лекарите се опитват да овладеят състоянието му.

Другото дете, което сутринта беше неконтактно, вече се подобрява и няма опасност за живота му.

Детето, което е на операционната маса, е с политравма – има фрактури на таза и на бедро, освен това има разкъсвания на белия дроб.

"Другото детенце беше с висока температура, но в момента е контактно, определено е по-добре. Скенер му е направен, направен е консилиум. Детето е овладяно, няма сериозни трайни увреждания – има контузии по предмишници и по главата, но състоянието му е овладяно", посочи министърът.

По думите му, няма информация близките на тези две деца да са пристигнали у нас.

Меджидиев допълни, че е посетил днес всички деца, на които не се е налагало лечение в болница.

Той благодари за прекрасната екипна работа с МВР и МвНР, защото заедно са организирали транспорта на децата до границата.

"Благодарение на Бърза помощ, които организираха екипи от лекари, които са в почивен ден. 5 екипа заминаха за Стара Загора и те се транспортират със съдействието на Външно министерство", обяви той.

Сега за Сърбия пътуват 5 линейки със 7 деца, на границата ги чакат медицински екипи от западната ни съседка, които да ги отведат в местни лечебни заведения.

Според него всичко с транспорта протича нормално.

"Нямаме дете, което да се е почувствало зле по време на пътуването", посочи Меджидиев.

Източник: БНР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай