АПИ : Внимавайте с винетките за тировете

Потребителите, които плащат електронни винетки чрез банков трансфер, трябва да внимават при въвеждането на данните за срока на тяхната валидност

АПИ : Внимавайте с винетките за тировете | StandartNews.com

Потребителите, които плащат електронни винетки чрез банков трансфер, трябва да внимават при въвеждането на данните за срока на тяхната валидност, когато се отнасят за тежкотоварни превозни средства. За това предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Последната дата, от която може да бъде активирана месечна винетка за МПС над 3,5 тона, не трябва да е по-късна от 1 февруари, а последната дата, от която може да бъде активирана седмична винетка - не по-късна от 23 февруари.

От Пътната агенция напомнят, че от 1 март камионите над 3,5 т ще преминат от е-винетки на тол такси и ще плащат за изминато разстояние. Поради тази причина след 1 февруари няма да се активират месечни винетки за тежкотоварни превозни средства, а след 23 февруари - седмични.

От 24 до 29 февруари за автомобилите над 3,5 тона ще могат да се купуват само дневни електронни винетки, чиято продажба ще бъде преустановена в 23:59 часа на 29 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай