Андреева: По-трудното предстои

Андреева: По-трудното предстои | StandartNews.com

София. "Успяхме да постигнем относителна финансова стабилност в здравеопазването. Заварихме повече от половин млрд. задължения на болниците и дефицит в системата, но успяхме да намерим средства, за да заплатим медицинската дейност", заяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, предаде БГНЕС.

"През тези 6 месеца, които изминаха, ми беше трудно, но по-трудното предстои, защото в здравеопазването се отразяват всички експерименти в политическо отношение, а най-вече, защото то е свързано с живота и здравето на хората", подчерта Андреева и отново наблегна на това, че опасността да се загубят средства от сегашни програмен период е наложила бързи действия, а МЗ получило и подкрепа от дирекциите по здравеопазване на ЕС.

Д-р Андреева наблегна на факта, че са изготвени и няколко стабилизационни плана, като за пример даде този на Старозагорската болница, която е била заварена практически в състояние на фалит, а сега работи с добри финансови резултати.

"За нас е изключителен приоритет да работим за качеството на медицинската дейност, особено в периферните райони и се надявам, че с новата концепция за спешната помощ да постигнем и това", коментира още министърът на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай