Ало-измамниците хванати! Разкриха нова схема

Действията са проведени на 22 и 23 август на територията на гр. Солун, Гърция и гр. Ветово, Русенско

Ало-измамниците хванати! Разкриха нова схема | StandartNews.com

Криминалисти от ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от Солун задържаха автор на телефонна измама. Установени са и двете му съучастнички в престъпната схема.

Действията са проведени на 22 и 23 август на територията на гр. Солун, Гърция и гр. Ветово, Русенско. По случая са работили криминалисти на ГДНП, колегите им от ОДМВР-Русе и Окръжния следствен отдел – Русе в координация със Службата за защита на имуществото в гр. Солун. Работата е започнала след реализирана телефонна измама на 20 август. По схемата „необходимост от средства за спешна операция на близък“ жертва на престъплението станала възрастна жена от гр. Солун, от която са отнети 30 000 евро.

Първоначално на територията на гр. Солун е задържана 67-годишна жена, българска гражданка, в която била открита част от сумата – 21 650 евро и 229 долара. Малко по-късно, на адрес в гр. Ветово, криминалистите задържали и фактическия извършител на измамата, мъж на 40 години. В рамките на проведените процесуално-следствени действия на адреса, обитаван от него, са открити мобилни телефони, СИМ-карти и други вещи, имащи отношение към престъпната му дейност.

По случая е установена и съпричастност на още една българка - на 65 години, която заради заболяване от ковид към момента не е задържана. И тримата участници в престъпната схема са с множество криминални регистрации и осъждани. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Това е поводът полицията отново да призове хората по никакъв повод да не се поддават на телефонни обаждания от непознати. Когато това се случи, да не действат емоционално, веднага да потърсят връзка с близките. 

Източник: БНТ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай