Адски мор и утре! Къде е червеният код

След това идва захлаждането

Адски мор и утре! Къде е червеният код | StandartNews.com

И утре времето в някои части на страната ще бъде много горещо. 

Червен код за жеги утре в седем области на страната обявиха специалистите от НИМХ. По тяхно мнение именно утре ще е най-горещият ден за месец юли, а може би и за цялото лято. 

Най-горещо ще бъде в Горнотракийската низина, където градусите ще надминат 41.

Червен код е обявен за областите Пазарджик (основно общините Пазарджик и Стрелча), Пловдив, Стара Загора (общини Стара Загора, Чирпан, Братя Даскалови, Гълъбово, Раднево, Опан), Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас (основно западната част на областта.)

Червеният код е най-високата степен на предупреждение в скалата за опасно време. При червен код за опасно високи температури хората трябва да бъдат изключително внимателни и да излизат навън в топлите часове на денонощието само при крайна неодходимост. Спазвайте съветите на властите. Може да се очакват повреди и по инфраструктурата.

Оранжев код за опасност е обявен за редица други области – Кюстендил, Благоевград (в планинските райони на областта кодът е жълт), Смолян, Кърджали, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна.

Жълт код е обявен утре за високи температури за областите София-град, София-област, Перник, Враца, Монтана и Видин, предаде днес.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай