Абрамович направи революционна батерия

Абрамович направи революционна батерия | StandartNews.com

Израелският стартап StoreDot разработи батерия, която се зарежда за няколко секунди, съобщи в. "Айриш Индипендънт". Тя може да се използва както за зареждане на смартфони и други преносими устройства, така и за автомобили. В основата на разработката стои нанотехнология, способна да синтезира изкуствени молекули.

Прототипът на устройството в момента е прекалено голям, за да бъде използван в мобилни устройства. От компанията обаче смятат, че до 2016 г. ще успеят да пуснат на пазара достатъчно тънка батерия, чието пълно зареждане ще става за не повече от 30 секунди.

Досега компанията е привлякла 48 млн. долара от два кръга на финансиране, включително от водещ азиатски производител на смартфони. Един от основните инвеститори в StoreDot е руският олигарх и собственик на английския футболен клуб "Челси" Роман Абрамович.

Специалистите от компанията да убедени, че революционната батерия ще увеличи цените на смартфоните с около 100-150 долара, но ще си струва всеки похарчен цент. Освен това разработката ще помогне и за елиминирането на основния проблем пред електромобилите - дългото зареждане на батерията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай