Infiniti подобри върховата си лимузина Q70

 Infiniti подобри върховата си лимузина Q70 | StandartNews.com

Роле. Дебют за Европа ще направи на изложението в Париж премиум лимузината Infiniti Q70, която бе представена наскоро в Северна Америка.

В екстериора естетичните промени приближават визията до тази на средната по големина лимузина Q50. И предните, и задните брони вече са по-изваяни и изчистени, фаровете продължават да се придържат към познатите "Infiniti очи", но вече използвайки LED технологията като стандартно оборудване. Стоповете също са по-видими чрез използването на LED светлини. И стандартната, и спортната решетка изглеждат по-близо естетически до Q50. Комфортът отвътре и изолацията са изключително подобрени. Използвайки няколко точки около купето и шасито, структурата е допълнително променена за намаляване на звука от вятъра, гумите и механичните шумове.

Колкото до комфорта при возене, окачването е променено във всичките четири края. Телескопичните амортисьори сега използват нови тампони между стъблата си, което намалява значително усещането от пътните нeсъвършенства. Вече има нови стандартни 18-инчови джанти.

Специално за Европа Infiniti Q70 ще се предлага с ефективен и чист 2,2-литров турбо-дизелов четирицилиндров двигател със 167 к.с. и 400 Нм (от 1600 об/мин до 2800 об/мин), осигурявайки светкавично ускорение. Благодарение на специфичните за Infiniti соленоидни инжектори, работещи с налягане от 1800 паскала, и турбокомпресора с променлива геометрия турбозакъснението и горивната консумация са намалени. Q70 Hybrid със своята всепризната задвижваща система с Директното хибридно задвижване (Infiniti Direct Response Hybrid®) и система с Интелигентен контрол на двойния съединител (Intelligent Dual Clutch Control) също оказват благоприятно влияние. От намаленото механично триене на 3,5-литровия V6 двигател до новия софтуер, управляващ цялата задвижваща система, пробегът в напълно електрическо задвижване е увеличен, а "плаващата" функция, която при магистрална скорост отцепва двигателя, е удължена. Обхватът на предпазващите системи в Q70 е забележителен, сега вече се предлага на всички пазари с впечатляващата система за Следене на обстановката (Around View Monitor). Tя разчита на камери, сензори и лазери отпред и отзад, осигурявайки пълна безопасност при слепи кръстовища, тесни градски улици, както и при паркиране. Обектите от предните камери могат да се показват на екрана вътре, като може да се избира 150-градусов изглед или 180-градусов, за следене на пешеходци, деца, животни или други коли.

Q70 сега разполага с много подобрени възможности за свързване на всички видове смартфони, както и допълнителни 12V изводи разположени стратегически в кабината и багажното отделение, плюс добавянето на малки поставки за поставянето на всички лични устройства. Друго подобрение в интериора е получила климатичната система, която се синхронизира със Start/Stop системата при 2,2-литровия турбо-дизел на Q70 за Европа, позволявайки поддържането на комфортната температура, без значение дали двигателят работи. Доставките за европейския пазар на новият Infinti Q70 ще започнат през декември 2014.

Междувременно стана ясно, че 2 октомври 2014, в изложбена зала пет на двореца Версай в Париж Infiniti ще покаже концептуалния си автомобил, разкриващ дързостта на топмоделите на марката.
Намеренията на носещото името Q80 Inspiration скосено, находчиво агресивно, четириместно фастбек купе са да демонстрира на премиум света как Infiniti вижда своето участие в него.

Размерите на колата ясно поставят Q80 Inspiration на върха на моделната гама на Infiniti.

Благодарение на интуитивното усещане на компанията към стила и технологичните амбиции, издължената фастбек форма на Q80 Inspiration доказва, че Infiniti възнамерява да наруши статуковото и да го управлява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай