500 000 лв. на Стара Загора да откупи частни улици

Надявам се другия петък общината да е собственик, заяви премиерът

500 000 лв. на Стара Загора да откупи частни улици | StandartNews.com

500 000 лв. ще отпусне на Стара Загора кабинетът на следващото заседание в сряда. С тях общината ще придобие частните улици край Азотно-торовия завод в града. Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

"Ако е живот и здраве в сряда ще им дадем парите за новия собственик на земята, за да отпушим улиците и заводът да работи. Общинският съвет да го гласува, надявам се областният управител да не обжалва, и, надявам се, другия петък общината да е собственик на улиците", каза Борисов.

"Не може в центъра на България, на 1500 дка, да не могат да дойдат инвеститори, защото земята е частна. На хората тук съм дошъл да кажа, че всичко това ще го свършим. Исках да дойда да го видя, защото кметът ми обясняваше и аз не можех да повярвам. Така че ще купим тези 80 дка и ще ги дадем“, заяви Борисов.

Кметът Живко Тодоров поясни, че собственикът на въпросните улици е фалирал и чрез съдия-изпълнител друг е успял да ги придобие. Общината е започнала преговори с новия собственик за купуването на земята.

„Тук работят 900 души и не могат да правят реален бизнес. В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат“, каза още премиерът Борисов. Той припомни, че в Кърджали вече работят пет високотехнологични заводи, като там е и най-големият иновационен център и уточни, че освен огромни заводи се изграждат и социални центрове за работниците. „Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи“, подчерта още премиерът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай